Dan svetlobe 2020 / Razsikava REUS / Ilustracija: Branko Baćović

Praznujmo mednarodni dan svetlobe 2020 (video)

Blog #12 / 16. maj je mednarodni dan svetlobe. V videu vam bodo Einstein, Tesla, Watt in drugi izumitelji na zabaven način predstavili fenomen svetlobe in kaj je pomembno pri sijalkah.
Dan Zemlje - 22. april 2020 / Raziskava REUS

Dan Zemlje 2020

Blog #11 / Ti in Zemlja sta povezana. Vse kar si doživel/a v dobrem in slabem se je zgodilo na Zemlji. In vse kar boš uresničil/a v prihodnje se bo zgodilo tukaj. Zato praznuj Dan Zemlje vsak sleherni dan.
Kaj gospodinjstva mislijo o svoji porabi energije / Raziskava REUS

Kaj gospodinjstva menijo o svoji porabi energije

Blog #10 / Kazalec okolja »Odnos javnosti do porabe energije v slovenskih gospodinjstvih« prikazuje pozitiven trend v oceni porabe energije v gospodinjstvih.
Minimalna potreba po energiji za gospodinjstva / Raziskava REUS 2019

Minimalna potreba po energiji za gospodinjstva

Blog #09 / V kriznih situacijah je smiselno predvideti koliko električne energije je treba zagotoviti za normalno delovanje sodobne družine.
Potratne navade, ki se jim nismo pripravljeni odreči / Raziskava REUS

Potratne navade, ki se jim nismo pripravljeni odreči

Blog #08 / Ob svetovnem dnevu varčevanja z energijo si oglejmo, katere potratne navade prepoznavamo pri ravnanju z energijo, katerim smo se pripravljeni odreči in katerim ne.
Nagrada CV Magazine za energetskega inovatorja za Informa Echo

Nagrada za energetskega inovatorja svetovnih razsežnosti agenciji Informa Echo

Blog #07 / Prejemnica Nagrade za inovacije na področju tehnologije ozaveščanja o čisti energiji za leto 2019 in naziva najboljše agencije za spodbujanje energetske učinkovitosti v Sloveniji je agencija Informa Echo.
Voscilnica 2020 / Raziskava REUS / Ilustracija: Branko Baćović

Ustvarjaj pozitivne učinke v 2020

BLOG #06 / Raziskava REUS 2019 je med drugim pokazala, da je 3/4 anketiranih na vprašanje »Kaj vam je prioritetno v življenju?« navedlo zdravje, a 2/3 osebno zadovoljstvo.
Aparati in naprave za delo in zabavo: ravnanje z energijo / Raziskava REUS / Ilustracija: Branko Baćović

Aparati in naprave za delo in zabavo: ravnanje z energijo

BLOG #05 / 2. del / Izsledki raziskave REUS kažejo, da več kot 50% gospodinjstev pri uporabi električnih aparatov in naprav za delo in zabavo z energijo ne ravna učinkovito.
Aparati in naprave za delo in zabavo v domačem okolju / Raziskava REUS / Ilustracija: Branko Baćović

Aparati in naprave za delo in zabavo v domačem okolju

BLOG #05 / 1. del / Rezultati REUS 2019 kažujejo da se število prenosnih računalnikov in igralnih konzol povečuje, zastarela katodna tehnologija počasi tone v pozabo.
Jernej Stritih, Barbara Simonič, Eva Činkole Kristan, Rajko Dolinšek, Mojca Vendramin, Hinko Šolinc, Stanislav Vojsk / Raziskava REUS / Foto: Branko Baćović

Predstavitev rezultatov raziskave REUS 2019

BLOG #04 / 6.11.19 na GZS v Ljubljani je bilo predstavljenih nekaj ključnih izsledkov Raziskave energetske učinkovitosti Slovenije – REUS 2019.