Posts

Topla sanitarna voda / Raziskava REUS / Ilustracija: Branko BaćovićInforma Echo

Ali zapirate toplo vodo, ko je ne potrebujete?

V katerih slovenskih gospodinjstvih se zapira topla sanitarna voda med uporabo, ko je ne potrebujejo. Ali ste med njimi?
Temperatura v slovenskih domovih v času gretja / Raziskava REUS 2017 / Ilustracija: Branko BaćovićInforma Echo

Temperatura v slovenskih domovih v času gretja

V skoraj tri četrtini gospodinjstev je običajna dnevna temperatura v času kurilne sezone med 21 in 24 stopinjami. Vsaka dodatna stopinja nad 20 stopinj nam zviša stroške gretja za približno 6 odstotkov.
Načini ogrevanja v slovenskih gospodinjstvih / Raziskava REUS / Ilustracija: Branko BaćovićInforma Echo

Načini ogrevanja v slovenskih gospodinjstvih

Glavni način ogrevanja v Sloveniji je še vedno centralno ogrevanje. Povečal pa se je delež gospodinjstev, ki imajo dodatni način ogrevanja.
Izolacija stanovanjskih stavb v Sloveniji se postopoma izboljšuje / Raziskava REUS / Infografika: Branko BaćovićInforma Echo

Izolacija stanovanjskih stavb v Sloveniji se postopoma izboljšuje

Raziskava REUS 2017 kaže, da se izolacija stanovanjskih stavb v Sloveniji postopoma izboljšuje. Med večjimi posegi na stavbah prevladuje menjava strehe in oken ter izolacija podstrešja in fasade.
Razlogi za menjavo ali dopolnitev gretja / Znižanje stroškov gretja / Raziskava REUS / Infografika: Branko Baćović

O katerih spremembah pri ogrevanju razmišljajo gospodinjstva

Dobra petina slovenskih gospodinjstev razmišlja o dopolnitvi obstoječega načina ogrevanja prostorov ali o prehodu na drugačen način ogrevanja saj jim gretje predstavlja največji strošek za energijo.

Kako se grejejo slovenska gospodinjstva

Največ gospodinjstev v Sloveniji se ogreva z drvmi kljub temu, da se je delež teh gospodinjstev v zadnjih dveh letih zmanjšal. Število tistih, ki se grejejo s kurilnim oljem se ni bistveno spremenilo.