#02 blog 2021

Predstavitev rezultatov Raziskave REUS JSS 2020

Uspešno zaključen 8. val Raziskave REUS  in 2. val za javni in storitveni sektor je bil zaradi izrednih okoliščin pandemije pravi podvig.

V petek, 26. februarja 2021 je bila spletna predstavitev rezultatov Raziskave energetske učinkovitosti Slovenije – REUS JSS 2020 za javni in storitveni sektor. Dogodek namenjen  strokovni javnosti je organizirala agencija Informa Echo moderiral pa ga je Tomaž Gorenc. Sodelovali so:

  • Blaž Košorok, državni sekretar, Ministrstvo za infrastrukturo RS
  • Martin Bratanič, direktor, Borzen
  • Rajko Dolinšek, direktor, vodja projekta REUS, Informa Echo
  • Tina Žumer, podsekretarka, Direktorat za energijo, Sektor za politiko URE in OVE, Ministrstvo za infrastrukturo RS
  • Mag. Mojca Vendramin, direktorica, Eko sklad
  • Mag. Matjaž Vrčko, vodja sektorja, Sektor za javni potniški promet, Direktorat za trajnostno mobilnost in prometno politiko, Ministrstvo za infrastrukturo RS

Oglejte si video posnetke sodelujočih na predstavitvi

O raziskavi

Raziskava REUS JSS 2020 je 8. val raziskave REUS oziroma 2. val za javni in storitveni sektor. Prvi je bil izveden leta 2013. V letu 2020 je 430 organizacij odgovarjalo na 216 vprašanj o odnosu in ravnanju z energijo; o stanju stavb, gretju in hlajenju; o uporabi električnih naprav in mobilnosti. Vključenih je bilo pet ključnih področij glede na porabo energije: hoteli, gostinstvo; javna uprava; pisarniški prostori; trgovine; izobraževanje in vzgoja. Raziskava REUS je temelj komunikacijskega Ekosistema učinkovitega ravnanja z energijo – EURE.

Raziskavo REUS JSS 2020 so omogočili agencija Informa Echo in partnerji CEU IJS, GI ZRMK, SURS in Ipsos. Glavni sofinancer Raziskave REUS JSS 2020 je Borzen / Trajnostna energija. Podpornika dogodka sta Energetska zbornica Slovenije in Inštitut za zdravje in okolje.

Infografike in povzetek rezultatov

Oglejte si izbor rezultatov v infografikah predstavljenih na dogodku in povzetek poročila Raziskave REUS JSS 2020.

Vabimo vas, da preko novic REUS spremljate aktualne analize rezultatov Raziskave REUS JSS 2020, ki jih bomo objavljali v naslednjih 2 letih.

Rajko Dolinšek

Glavni sofinancer
Raziskave REUS

Partnerji
Raziskave REUS